Blogi

Harjoittelijan blogi

20.9.2018

Olen aina pitänyt harjoittelua merkittävänä osana opintoja ja toivonut pääseväni harjoitteluun yritykseen, jossa pääsisin oikeasti tekemään töitä ja oppimaan.

Toiveena oli päästä tekemään mielenkiintoisia työtehtäviä, joissa pääsisin soveltamaan koulussa oppimiani asioita sekä oppimaan uutta. Tietenkin plussaa olisi myös mukavat työkaverit ja viihtyisä työyhteisö. Bonsky on harjoittelupaikkana ollut juuri tätä, jos ei enemmänkin.

Liiketalouden opintojen loppu puolella oli aika etsiä harjoittelupaikka. Bonsky Digital oli jo pitempään pyörinyt itselläni mielessä paikkana, jossa harjoittelu kiinnostaisi. Haastattelun jälkeen mielikuvani vain vahvistui – tänne haluan harjoitteluun.

Työtehtäviini on kuulunut digimarkkinoinnin ja analytiikan tehtävät. Olen päässyt tutustumaan Google mainonnan tekemiseen, ja toteuttamaan AdWords-kampanjoita, sekä tekemään hakukoneoptimointia ja opettelemaan SEO työkalujen käyttöä. Lisäksi olen tehnyt markkinointia eri sosiaalisen median kanavissa, sekä päässyt myös vierailemaan sisältömarkkinoinnin puolen tehtäviin tutustumassa. Eri projektit ja eri toimialoilla toimivien asiakkaiden kanssa työskentely on ollut mielenkiintoista ja opettavaa. Työpäivät ovat olleet vaihtelevia ja eri työtehtäviä on päässyt kokeilemaan monipuolisesti.

Yksi hienoimmista asioista Bonskylla on ollut, että minua on kohdeltu työntekijänä siinä missä muitakin, eikä harjoittelija tittelin taakse ole tarvinnut piiloutua. Työporukkaan on otettu avoimesti mukaan alusta alkaen.

Jo ensimmäiselle harjoitteluviikollani pidettiin työpaikan oma Bonsky Gaala sekä keväällä pääsin mukaan myös Bonskyn etätyömatkalle Splitiin.

Itse olen aina kokenut harjoittelun tärkeäksi, sillä loppujen lopuksi koulussa opetetaan teoria ja pohja, jota pääsee hyödyntämään käytännössä työelämässä, mistä harjoittelu on hyvä ensiaskel. Bonskylla on päässyt alusta asti tekemään oikeita töitä, eikä ole tarvinnut jäädä peukaloita pyörittelemään.

Viisi vinkkiä harjoittelupaikkaa hakevalle

Tee taustatyö
Tutustu eri yrityksiin ja pohdi millaisia työtehtäviä haluaisit tehdä ja minkälaisessa yrityksessä. Tutustu mahdollisiin yrityksiin ja heidän tekemiinsä töihin. Mieti mitä voisit osaamisellasi tuoda yritykseen ja toisaalta kuinka voisit kehittää omaa osaamistasi.

Panosta hakemukseesi
Harjoittelupaikkaa ei saa, jos sitä ei hae. Avoimien ilmoitusten lisäksi harjoittelupaikan haussa kannattaa hyödyntää omia verkostoja tai olla suoraan yhteydessä kiinnostaviin yrityksiin. Hakemuksessa kannattaa näyttää, että olet tutustunut yritykseen ja olet miettinyt mitä voisit osaamisellasi yritykselle tuoda. Hakemuksessa kannattaa myös kertoa, mitä opintoja olet tehnyt ja mitkä työtehtävät sinua kiinnostavat.

Ole avoin
Älä ole ennakkoluuloinen eri työtehtäviä kohtaan. Tarjoa rohkeasti apuasi ja tartu haasteisiin. Eri työtehtäviä tekemällä voit löytää uusia mielenkiinnonkohteita tai ainakin oppia jotain uutta.

Tutustu työkavereihisi
Sen lisäksi, että uutta oppii työtä tekemällä, on harjoittelu myös mahtava tilaisuus oppia muilta ihmisiltä ympärillä. Oli kyse sitten yhteisistä projekteista tai kahvitauosta, kannattaa kuunnella ympärillä olevia asiantuntijoita, sillä heillä on valtavasti tietoa ja kokemusta.

Jos et tiedä, kysy

Olet vain harjoittelija, eikä sinun tarvitse heti tietää kaikkea. Omasta kokemuksestani aina kun kysyy, niin kyllä joku vastaa. On okei ja myös odotettavaa, ettei sitä kaikkea osaa ensimmäisenä päivänä. Ole siis oma-aloitteinen, mutta pyydä apua tarvittaessa.

 

Harjoitteluni meni hyvin sekä minun että työnantajani mielestä, joten jatkan töissä Bonskylla harjoitteluni jälkeenkin!

 

Anetta Sievinen

Bonskyn digitaalisen markkinoinnin harjoittelija

 

Back to top