Blogi

Haluatko kehittää liiketoimintaa tuotetiedolla?

11.10.2019

Jos vastasit kyllä, osallistu webinaariimme

Tuotetiedon kehittäminen on kuuma peruna, koska hyvä tuotetieto mahdollistaa monenlaisten digitaalisten ratkaisujen täysipainoisen hyödyntämisen. Hyvän tuotetiedon arvo on helppoa allekirjoittaa.

Kokemuksemme mukaan iso osa yrityksistä osaakin kehittää tuotetiedon hallintaa teknisenä ponnistuksena; ymmärretään, että hallinointiin tarvitaan järjestelmä, ja osataan asettaa sille toiminnallisia vaatimuksia. Valitettavasti vain pienempi osa yrityksistä kehittää tuotetietoa liiketoiminnallisena hankkeena, jossa edetään systemaattisesti kohti liiketoiminnan tavoitteita ja rakennetaan tuotetiedon avulla parempaa asiakaskokemusta.

Dataa varastoon vai tietoa hyötykäyttöön?

Kuulemme jatkuvasti tuotetiedonhallintaprojekteista, joiden lopputuloksena syntyy järjestelmä täynnä tuotedataa, eikä tehokkaasti toimivaa tuotetietoa.

Tuskin kukaan lähtisi kehittämään tuotteiden logistiikkaa ymmärtämättä liiketoimintaa ja eri sidosryhmien tarpeita. Mielestämme tuotetietoon tulisi suhtautua samalla tavalla.

Parhaimmillaan tuotetiedon IT-järjestelmä onkin kuin joustava varastohalli, joka pystytetään rakenteeltaan ja sisällöltään vaikuttavaksi tehdyn tuotetiedon ympärille. Kun tietovaraston hallinnointiin kehitetään vielä tehokas prosessi, saadaan aikaan toimiva tuotetiedon ratkaisu.

Avain vaikuttavaan tuotetietoon on yksinkertainen; ensiksi kannattaa kysyä, miten liiketoiminnan kilpailukeinot ja erottuvuustekijät näkyvät tuotetiedossa. Heti perään kannattaa tiedostaa, millaisia tarpeita oman tuotetiedon käyttäjillä on, ja miten heitä voi palvella yhä paremmin.

Kohti tulosta tuottavaa järjestelmää

Kun me bonskyt puhumme liiketoiminnallisesti vaikuttavasta tuotetiedosta, puhumme nimenomaan liiketoimintatavoitteiden mukaisesti – ja sidosryhmien tarpeita ymmärtäen – kehitetystä tuotetiedosta. Erityisen mielellämme puhumme vaikuttavasta tuotetietomallista. Siinä missä tuotetieto on yksittäistapaus, tietomalli on hallinnoitavissa oleva systeemi, jonka me haluamme tuottavan tulosta sinulle.

Kun haluat kuulla lisää vaikuttavasta tuotetiedosta, tule mukaan webinaariimme!

Webinaarissa käymme läpi näkemyksiämme siitä, miten tuotetietoa ja sen hallintaa voi kehittää lähtien liiketoiminnan tavoitteista ja asiakkaiden tarpeista. Kuulemme mielellämme myös sinun ajatuksiasi aiheesta ja vastaamme kysymyksiin.

Webinaari on maksuton.

Varaa paikkasi rekisteröitymällä:

Back to top