Blogi

Akeneo PIM Summit 2020 – Menestys syntyy ymmärryksestä ja yhteistyöstä

24.3.2020

Akeneo, Tuotetiedon hallinta

Muuttuva maailma asettaa uudenlaiset vaatimukset asiakaskokemuksen luomiselle. Tarjonta on vähitellen kasvanut tietyllä tapaa rajattomaksi, mikä on samalla ohjannut ostokäyttäytymisen selkeää muutosta. Ostopolku ei ole enää lineaarinen tuotteiden ja palveluiden kohtaamispisteiden prosessi, vaan verkottunut ympäristö, jossa jokaiseen kohtaamispisteeseen kohdistuu useita markkinavoimia. Tässä ympäristössä voittajiksi selviytyvät ne toimijat, jotka ymmärtävät oman ekosysteeminsä kokonaisuutena, tunnistavat ja ymmärtävät ekosysteeminsä toimijat heitä osallistamalla, ja kykenevät siten auttamaan heitä menestymään. Kun ekosysteemisi menestyy, myös sinä menestyt.

Vierailimme helmikuun alussa Pariisissa teknologiakumppanimme Akeneon järjestämässä Akeneo PIM Summit 2020 -tapahtumassa, jossa yhtenä pääteemoista olikin tähän verkottuneeseen ympäristöön ja tuotekokemuksen liittyvät haasteet ja niiden ratkaiseminen. Tapahtuma kokoaa vuosittain globaalisti yhteen tuotetiedonhallinnan eri sidosryhmien edustajat, ja pysähdyimmekin Pariisissa yhdessä asiakkaiden, teknologiakumppaneiden ja partnereiden kesken pohtimaan, millaisia aineksia hyvän tuotekokemuksen rakentamiseen tarvitaan.

Tunne käyttäjäsi

Ymmärrä heitä. Digitaalisessa maailmassa kasvanut sukupolvi on astumassa esiin, mikä haastaa asiakaskokemuksen kehittäjät uudella tavalla. Sosiaalisessa mediassa ja muissa digipalveluissa asunut diginatiivikansa saapuu vähitellen myös B2B -maailmaan. Suosituimmat ja käytetyimmät palvelut asettavat standardin käyttäjäkokemukselle. Käyttäytyminen on opittua, joten huomioi se myös oman käyttäjäkokemuksesi suunnittelussa parhaan asiakaskokemuksen luomiseksi.

Tarinoi arvosi

Ihmiset ostavat kokemuksia. Kokemus syntyy vuorovaikutuksesta, jossa molemmilla osapuolilla on vaikutus toisiinsa. Hyvän tuotekokemuksen luomiseksi haluamme vaikuttaa tuotteen tai palvelun käyttäjään positiivisesti, jolloin laadukkaalla, yhtenäisellä ja kontekstin huomioivalla tuotetiedolla on suuri merkitys. Positiivinen kokemus syntyy, kun pystymme auttamaan käyttäjää menestymään tuotteen kanssa eli kertomaan, miten hän saa tuotteesta parhaimman hyödyn irti. Jos pystymme lisäksi laajentamaan ja syventämään käyttäjän ymmärrystä tuotteen ympärille rakentuvasta kokonaisuudesta ja arvomaailmasta, tarinalla on onnellinen loppu.

Voita koko matka

Ostaminen ei ole enää kohde. Keskittyminen asiakkaan ohjaamiseen verkkokaupan ostoskoriin tai tilauslomakkeen täyttämiseen on vain pieni osa kokonaisuutta. Tuotekokemus rakentuu koko arvoketjun ajan eri toimijoiden yhteistyönä, mikä mahdollistaa loppukäyttäjän hyvän asiakaskokemuksen myös ostamisen jälkeen. Hyvä asiakaskokemus on brändisi, joka avaa ovet koko arvoketjun menestykselle.

Menestys tehdään yhdessä.

Tapahtumassa katsottiin eteenpäin myös teknologisessa mielessä. Akeneo PIM 4.0 julkaistiin, ja samalla esiteltiin uusia työkaluja koko ekosysteemin menestyksen luomiseen niin toimittajapuolen kuin tuotetiedon jakelunkin osalta. Ensimmäiset käyttöönotot ovat jo käynnissä, ja odotammekin innolla, millaisia hyötyjä asiakkaamme saavat ratkaisuista osana tuotetiedon hallintaansa ja kokonaisarkkitehtuuria vaikuttavampien tuotekokemusten ja asiakaskokemusten luomiseksi.

Olemme määrätietoisesti rakentaneet omaa tapaamme tehdä asioita sopivasti eri tavalla muihin verrattuna. Tapahtuma konkretisoi tekemisemme oikean suunnan, kun projektimme pääsivät kolmen parhaan joukkoon ehdolle parhaaksi toteutukseksi niin B2C- kuin B2B -kategorioissa reilun 40 globaalin ehdokkaan joukosta. Yhteistyössä asiakkaidemme kanssa teemme päivittäin kovasti töitä yhteisten unelmiemme eteen, ja nämä askeleet luovat entisestään uskoa siihen, että olemme oikealla polulla. Lupaammekin olla myös jatkossa rohkeita, ja haastaa vallitsevat näkemykset digitaalisen liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen kehittämisestä.

Kirjoittaja:

–  Jonne Seppänen

Ota yhteyttä

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Jonne Seppänen

Solution Architect

jonne.seppanen@bonsky.com

+358 44 553 3722

Back to top