INSIGHT

Mitä sinun pitää tietää nyt, kun hankit PIM-ratkaisua

15.5.2020

Blogi

Bonsky on mukana Akeneo PIM Summit 2018 tapahtumassa, Pariisissa, ensimmäisenä suomalaisena Akeneo Enterprise Partnerina.

Tässä päivän polttavimmat aiheet Akeneo PIM Summitista:

Asiakas ei tee ostopäätöstä vain tuoteominaisuuksien perusteella

Asiakkaat tekevät ostopäätöksiään entistä aikaisemmin, digitaalisia palveluita ja sisältöjä kuluttaen. Digitaalisessa toimintaympäristössä asiakkaasi on vain yhden klikkauksen päässä kilpailijastasi, joten asiakkaan kokemuksella on oikeasti väliä. Ja ensiluokkainen kokemus ei synny vain teknisiä tuoteominaisuuksia listaamalla.

Product Experience = Technical + Usage + Emotional information

Akeneon CEO:n, Frédéric de Gombertin puheenvuorossa korostui asiakkaan palveleminen laadukkaalla tuotetiedolla, oli kyse sitten kuluttaja-, tai yritysliiketoiminnasta. Hyvä digitaalinen tuotekokemus muodostuu tuotteen teknisten ominaisuuksien lisäksi paljon muustakin, nimittäin laadukkaasta tiedosta tuotteen koko elinkaaren ajalta, aina tuotteen hankinnasta sen käyttämiseen ja uusintaan. Asiakasta on autettava ymmärtämään, minkä ongelman tuote ratkaisee ja miten sitä käytetään.

Tuotteisiin liittyvä emotionaalinen informaatio yhdistää tuotteet osaksi yrityksen brändiä. Yksinkertaisimmillaan emotionaalista informaatiota ovat tuotteiden otsikointi ja kuvitus, jotka yhdistävät tuotteen yrityksen tarinaan ja arvoihin.

Tuotetieto on kiinteä osa yrityksesi tarinankerrontaa

Polon digitaalisen myynnin strategiajohtaja, Leif Löwenstein, korosti tarinan merkitystä, myös tuotetiedon näkökulmasta. Jokainen yritys pyrkii löytämään oman kulmansa siihen, kuinka digitaalisuus käännetään uhkasta mahdollisuudeksi. Oleellista on ymmärtää, mitkä ovat asiakkaasi näkökulmasta ne kaikkein merkityksellisimmät kohtaamispisteet. Näitä kohtaamispisteitä ovat niin digitaaliset palvelut ja kanavat, kuin kivijalkakanava ja fyysiset tuote-esitteetkin. Tärkeää on ymmärtää, miten voit näissä kohtaamispisteissä tukea asiakkaasi matkaa laadukkaalla ja ajantasaisella tuotetiedolla, oikea-aikaisesti, oikeassa muodossa ja siten, että tuotetieto on kiinteä osa yrityksesi tarinankerrontaa.

Sigmento tekoälyteknologia osaksi Akeneo perhettä

Akeneo julkisti APS 2018 tapahtumassa toteuttaneensa yritysoston, jossa tekoälyteknologiaan palvelunsa perustava Sigmento integroituu osaksi Akeneo PIM -teknologiaa. Sigmenton kehittämällä teknologialla mahdollistetaan muun muassa älykäs ja aikaa säästävä tuotetiedon rikastaminen.

Nykyaikainen tuotetiedon hallinta onkin asiakaskokemuksen rakentamista monikanavaisessa ympäristössä. Se on joukko tehokkaita työkaluja ja prosesseja tuotetiedon keräämisessä, rikastamisessa ja jakelussa. Näin voit keskittyä asiakasarvon luomiseen, eli tuotteiden asiakashyödyn kuvaamiseen, tunteiden välittämiseen ja yrityksesi brändin rakentamiseen.

Tutustu lisää: https://sigmento.com/

Haluatko lisätietoja

Ota rohkeasti yhteyttä!

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Jussi Korhonen

Head of Solutions & Coaching / Partner

jussi.korhonen@bonsky.com

+358 44 561 8952

Back to top