INSIGHT

iLOQin menestystekijänä partnerkokemus

27.4.2021

Rethink Digital Sales Forum

iLOQin menestystekijänä partnerkokemus:

”Digitaalisuus on mahdollistanut 18 % kasvun myös korona-aikana”

Moni perinteinen toimiala on ollut haasteiden edessä koronasta johtuen. Lukitus- ja turvallisuusalan moderni toimija, iLOQ, kasvoi koronavuotena kuitenkin 18 %. ”Meillä on ketterä malli reagoida liiketoiminnan muutoksiin. Emme muuttaneet toimintaamme koronan vuoksi, koska toimimme ketterästi ja digitaalisesti jo ennen sitä. Merkittävin kasvun mahdollistava tekijä onkin digitaalinen kyvykkyytemme, jolla pystymme tukemaan myös jälleenmyyjiämme muuttuvassa, globaalissa markkinassa”, kertoo iLOQin Digital Transformation Manager Jukka Penttinen. ”Kustannustehokkuus ja skaalautuminen ovat kasvumme kulmakiviä, ja digitaalinen kyvykkyys mahdollistaa molemmat.”

Valtaosa kaikesta asioinnista ILOQin suuntaan tapahtuu digitaalisia kanavia pitkin.

Yksi iLOQin menestystekijöistä on digitaalinen partnerkokemus:

”Jälleenmyyjät ovat tärkeä linkki meidän ja asiakkaidemme välissä, joten jälleenmyyjien asioinnin helppous on meille ykkösasia. Olemmekin kehittäneet laadukkaita digitaalisia palveluita erityisesti jälleenmyyjillemme, jotta tilaaminen ja asioiminen kanssamme olisi mahdollisimman helppoa ja nopeaa, ja että he pystyisivät myymään tuotteitamme parhaalla mahdollisella tavalla”, Penttinen kertoo.

Jälleenmyyjät odottavat samanlaista digitaalista tasoa kuin kuluttajina. ”B2B-palveluiden käyttäjät peilaavat asiointikokemusta suuriin kuluttajabrändeihin, joiden parissa he viettävät vapaa-aikaansa, kuten vaikkapa Netflixiin tai Zalandoon”, kertoo Penttinen. Digitaalisten palveluiden tulee siis olla käytettävyydeltään huippuluokkaa. ”Muuten niitä ei edes kannata tehdä”, kuittaa Penttinen.

iLOQ tarjoaa kaikille partnereilleen laadukkaat asiointimahdollisuudet digitaalisesti. Kyse ei kuitenkaan ole vain käyttöliittymän helppokäyttöisyydestä:
”Digitaaliset palvelut tulee suunnitella niin intuitiivisesti, että kuka tahansa osaa niitä käyttää ilman erillistä ohjeistusta. Olemme panostaneet siihen, että jälleenmyyjillämme on työkalut kehittää omaa liiketoimintaansa, ja meidän tarjoamat palvelut vaikuttavat heidän resilienssikykyynsä myönteisesti.”

Mitä on digitaalinen partnerkokemus?

iLOQ näkee digitaalisen parnerkokemuksen kokonaisvaltaisena jälleenmyyjän asioinnin helppoutena, oli kyseessä loppuasikkaiden elinkaaren mikä vaihe tahansa. Kokonaisvaltainen loppuasiakkaan elinkaaren hallinta huomioi jälleenmyyjien tarpeet perinteisen tilaus-toimitus-ketjun eri vaiheissa, sekä käyttöönoton jälkeisien tukipalveluiden osalta. Isossa kuvassa tärkeäksi muodostuu myös jälleenmyyjien osaamisen kehittäminen koulutusten muodossa.

Partnerkokemuksen kehittämisessä oleellista on myös tyytyväisyyden mittaaminen. ”Tyytyväisyyskyselyä tehdään sekä partnereille että loppuasiakkaille, kuten että miten projekti onnistui jälleenmyyjän ja tuotteidemme kanssa. Mittaamme myös eri prosessien vaiheita, ja tarkastelemme missä on mahdollisia vaikeuksia, ja missä voidaan auttaa. Eri lähteistä tuleva palaute kategorisoidaan ja sen perusteella parannetaan toimintaa. ”Partnerilta tulee usein suoraan hyviä, jopa villejä, kehitysideoita, mikä on yhteiskehittämistä parhaimmillaan.”

Tämä kaikki panostaminen jälleenmyyjiin johtaa siihen, että loppuasiakkaille pystytään toimittamaan mahdollisimman kokonaisvaltainen ja hyvä palvelu.

Lukitus- ja turvallisuusala digitalisoituu

iLOQ tarjoaa älykkäitä digitaalisesti ja mobiilisti toimivia lukitus- ja kulunhallinnan kokonaisratkaisuja. Lukitustoimialan uudistamisen lisäksi iLOQ on mullistanut myös alan toimintamallit:

”Lukitus on perustunut iät ja ajat siihen, että tieto kulkuoikeudesta siirtyy fyysisesti lukkoon esimerkiksi avaimen urituksen kautta. 80-luvulta lähtien on ollut pattereilla ja kaapeloinnilla toimivia ratkaisuja, mutta ne eivät ole onnistuneet vastaamaan käyttöön tai taloudellisuuteen liittyviin haasteisiin. Olemmekin olleet perustamisestamme saakka eräänlainen lukitus- ja turvallisuusalan markkinahäirikkö. Yrityksemme dna:ssa on muutoksen ajaminen. Olemassa olevat rakenteet lukitus- ja turvallisuusalan tekemiseen ovat muodostuneet satojen vuosien aikana, ja olemme pistäneet ne uusiksi”, Penttinen valaisee.

”Ratkaisumme palvelevat käytännöllisyyttä, taloudellisuutta, turvallisuutta ja ympäristöä.”

Teknologialla ei ole vauhtisokeutta, mutta ihmisillä on

Jukan mielestä bisnesmallin muuttaminen digitaaliseksi on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen matka. ”Tässä kaikessa kehittämisessä on hyvin tärkeää tunnistaa oman organisaation läpivientikyky, jotta kehitysasiat eivät jää sumppuun ja toteuttamatta. Tehokkuudellakin on rajansa. Kaiken pitää lähteä siitä, että yrityksessä on selkeä ja yhteinen näkemys, minne ollaan menossa, ja pidetään tutkaa siitä, että meno ei ylly liian kovaksi. Teknologia ei jarruta, vaan menee eteenpäin hurjalla vauhdilla. Kehittäminen on kuitenkin ihmisten käsissä, ja vielä keskimäärin 40 tuntia viikossa. Ihmisten pitää pysyä mukana”, muistuttaa Penttinen.

Jukan mielestä oleellisinta on ymmärtää uutta kehittäessä linkki yrityksen strategisten tavoitteiden ja yksittäisten ratkaisujen välillä: ”Ongelma ei yleensä ole se, etteikö organisaatio kykenisi toteuttamaan yksittäisiä käytännöllisiä ratkaisuja, tai kauas katsovaa visiota. Haaste muodostuu siitä, miten yksittäiset kehitysideat saadaan ohjattua osaksi yhtenäistä, eheää kokonaisuutta, joka vastaa yrityksen pitkän aikavälin tavoitteisiin”, tiivistää Penttinen.

Jukka Penttinen on digitaalisen kokemuksen ja digitaalisten palveluiden energinen ja idearikas kehittäjä. Jukan ura alkoi kansainvälisessä teknologiayhtiössä markkinoinnin saralla, ja jatkui digitaalisen liiketoiminnan konsultoinnin tehtävissä eurooppalaisten yritysten markkinoinnin ja myynnin muutoshankkeiden projektien parissa. Nykyään Jukka toimii vauhdikkaasti kasvavassa iLOQissa Digital Transformation Managerina kehittäen jälleenmyyjien ja asiakkaiden kokemusta.

 

Lisää Jukan kokemuksia partnerkokemuksen kehittämisestä kuulet kevään tapahtumassamme:
Rethink Digital Sales Forum 11.5.

Back to top