INSIGHT

Etätyömatka, yrityskulttuurin Bootcamp

29.3.2019

 

Mitä sellaista yhteisellä etätyömatkalla voi saavuttaa, mikä arjessa jää kokematta?

Vietämme 1/3 vuorokaudesta työkavereidemme kanssa, mutta silti usein tuntuu ettei oikein tunne kaikkia työyhteisön ihmisiä kovinkaan hyvin. Lounaalle saatetaan lähteä aina samassa tutussa porukassa.

Jotta ihminen viihtyy hyvin työpaikallaan ja tuntee itsensä osaksi yhteisöä, edellyttää se luottamuksen syntymistä ja kommunikointia eri ihmisten kanssa työyhteisössä.

Me Bonskylla olemme kokeneet, että yhdessä tehdyt reissut tiivistävät porukkaamme ja suurin syy tähän ovat yhdessä vietetyt tunnit normaalin työympäristön ulkopuolella. Vaikka matkaan tehty panostus on yritykselle suuri, olemme silti kokeneet saavamme enemmän! Yhteiset matkat ovat omalta osaltaan lähentäneet meitä, tehneet meistä yhteisön jossa ihmiset viihtyvät ja missä on hyvä olla.

Etätyömatkalla tulee vietettyä aikaa ihmisten kanssa, joiden kanssa arjessa ei tule oltua niin paljon tekemisissä. Hauskat yhteiset sattumukset ja kokemukset luovat uusia yhteyksiä, uusien ihmisten välille.

Jotta etätyömatka onnistuu ja yhteishenki työpaikka voi kasvaa, edellyttää se matkaan lähtijöiltä avointa asennetta ja halua tehdä asioita yhdessä ja myös yhteisesti järjestetyt tapahtumat kuten retket, yritysvierailut sekä illalliset auttavat saamaan porukkaa kasaan matkan eri vaiheissa.

Kiireetön rento ilmapiiri tarjoaa mahtavat puitteet syvällisimmille keskusteluille uusien ihmisten kanssa ja tätä kautta opimme tuntemaan työkavereitamme paremmin.

Monta kertaa reissussa kuuli lausahduksen ”ei vitsi meillä on siistejä tyyppejä töissä”

Back to top