INSIGHT

Bonsky uudisti strategiaansa, tuloksena ”Rethink Digital Sales”

23.3.2021

News

Olemme auttaneet asiakkaitamme digitaalisen liiketoiminnan kumppanina jo vuosia. Tukiessamme asiakkaidemme kilpailukykyä olemme huomanneet, että se, mikä usein ratkaisee yrityksen menestyksen, on kyvykkyys digitaaliseen myyntiin.

Lähdimme syksyllä tekemään Bonskyn strategiatyötä yhdessä koko henkilöstön kanssa ja nyt voimme iloisina esitellä ensimmäisiä tuloksia! Uusi strategia perustuu Bonskyn vahvuuksiin: mitä me ratkaisemme asiakkaillemme, missä olemme parhaimmillamme ja miten voimme tuottaa enemmän arvoa asiakkaillemme ja kumppaneillemme tulevaisuudessa. Kiteytimme viestin siitä miten Bonsky erottuu muista it-asiantuntijataloista ”Rethink Digital Sales”, ja tiivistimme myös tehtävämme/missiomme: ”We are a digital sales trasformer”.

Tärkeässä roolissa strategiassa ovat olleet bonskylaiset ja asiakkaamme, mutta myös syksyllä hallituksen puheenjohtajaksi mukaan lähtenyt, Digitalist Networkista tuttu, kasvuyrittäjä Ville Tolvanen. Yhteistyö on tuonut uusia näkökulmia, ja toisaalta auttanut tiivistämään oleellisen: ei kaikkea kaikille, vaan oikeita asioita oikealle kohderyhmälle. Ulkopuolelta tuleva helikopteriperspektiivi voi olla hyvinkin merkittävä yrityksen kehittymiselle, jotta omalle toiminnalle ei tule sokeaksi.

Webinaarimme 17.3.2021 Digitaalinen myynti 2.0 – Itsepalvelukanavasta kohti yrityksen DNA:ta avaa strategiaamme tarkemmin. Katso tallenne >

Työ on vasta alussa, mutta olisi hienoa kuulla teiltä palautetta!

Miten digitaalinen myynti tulisi sitten nähdä?

Perinteistä myynnin käsitettä tulisi mielestämme laajentaa: kyse on yhä enemmän kokemuksesta ja vuorovaikutuksesta, mikä vaikuttaa ostokäyttäytymiseen.

Digitaalinen myynti nähdään liian monesti vain eCommerce-tasolla; verkkokaupan pystyttämisenä ja pyörittämisenä. Niin tärkeä osa kuin se onkin digitaalisen myynnin kokonaisuutta, tämän päivän tiukka kilpailu vaatii kuitenkin laajempaa kyvykkyyttä. Digitaalinen myynti on verkkokauppaulottuvuuden lisäksi jälleenmyyjien tukemista, jotta he voivat myydä enemmän ja paremmin, kenttämyynnin kehittämistä digitaalisin keinoin, kyvykkyyttä muuntua tuotekeskeisyydestä palvelujen tuottajaksi, tuotekokemuksen ja tuotetiedonhallinnan osaamista, monikanavaisen myynnin rakentamista ja asiakaskokemuksen parantamista. Niistä on digitaalinen myynti rakennettu.

Autamme avartamaan näkemyksiä digitaalisesta myynnistä 11.5. Rethink Digital Sales Forumissa, ilmoittaudu mukaan:
https://bonsky.com/rethink-digital-sales-forum

Back to top